Stará synagoga 2021

Sedmého října jsme se již tradičně sešli na křtu charitativního kalendáře. Letos nás opět uvítaly nádherné interiéry staré synagogy v Plzni. A i letos jsme některým návštěvníkům rozšířili obzory. Stále je totiž mnoho lidí, kteří o tomhle skvostu schovaném ve Smetanových sadech neví. A jsou mile překvapeni, když nás konečně najdou. Ano, i letos jich pár zabloudilo do velké synagogy na Sadech.

Kolem půl páté se rozezněli první tóny a svým hlasem nás potěšila Terez Wrau, po úvodní písni zahájil Stanislav Jurík náš křest. Návštěvníky uvítala nejen paní ředitelka Bohumila Hajšmanová, ale i primátor města Plzně, pan Martin Baxa. Vystoupení zpěvačky bylo rozdělené do dvou částí a tak jsme v mezičase mohli s Vedoucí Odboru sociálních služeb Alenou Hynkovou, pokřtít naše kalendáře. Nechyběla samozřejmě ani fotografka Olga Čechová.

Návštěvníci si kromě kalendářů mohli prohlédnout fotografie rozvěšené na zdech synagogy. Děkujeme všem návštěvníkům a doufáme, že si křest užili stejně jako my. Bylo to příjemné odpoledne.

Celý večer se mohl uskutečnit jen díky finanční podpoře z NADACE RUDOLFA LÖWYHO A PLZEŇSKÝCH ŽIDŮ
PRO PLZEŇSKÉ SYNAGOGY
na jejich ochoty propůjčit nám prostory staré synagogy.

Křestem odstartoval oficiální prodej kalendářů.

Zakoupit je můžete u nás na stacionáři nebo si o něj napište na Messenger Domovinky nebo email: fr@domovinka.cz

  • nástěnný Kalendář: 200,-
  • Stolní kalendář: 150,-
  • Doprava – pošta 120,-

Fotografie: Olga Čechová