1. FOCENÍ: Kůň, hnůj a jste v ráji!

První vyjetí za dobrodružstvím

Pro fotku i do hnoje!

Počasí se postavilo na naši stranu a tak jsme ve středečním ránu vzali první dva zájemce o dobrodružství a vyjeli. Paní Maruška s panem Václavem se po prvních rozpacích rozpovídali, a když jsme je vysadili u koní, rozzářil se jim obličej. Téměř až k autu se přihnaly dvě velké kobyly a v závěsu za nimi hříbátko – také slečna. Ta byla obzvláště zvědavá, zejména na paní Marušku, se kterou byly takřka stejně vysoké. Neustále se jí snažila sundávat kabát a okusovala ji šátek. Ale takovému zlatíčku odpustíte všechno.

Pan Václav zavzpomínal na mládí, kdy měli doma plno zvěře. Chlapská duše v něm zaplesala hned jak spatřil starý traktor. Stejnou dětskou radost s ním sdílela i naše paní fotografka, která pro fotku i do hnoje vleze. No a pan Václav vlezl na koně. Pravda – tuhla nám krev v žilách, když jsme ho viděli nasedat. Spadnout v pokročilém věku může mít fatální následky, ale pan Václav se myšlenky sedět na koni nechtěl vzdát. Naštěstí vše proběhlo hladce, i díky majitelům koní, kteří pána jistili a trpělivé kobyle, která poslušně stála na místě.
Na ukázku máme pár dokumentárních fotografií. To abyste viděli jak se fotí se seniory, že je to trochu komplikovanější na organizaci a výběr terénu, že nás limituje čas, ale hlavně, že je u toho pořádná sranda.

Velké díky patří majitelce koní
Dominice Caltové, která nám umožnila fotit.

Video z natáčení můžete shlédnout zde:

Focení – koně 17. 4. 2019