Rekonstrukce chodby

V loňském roce jsme začali s rekonstrukcí stacionáře. Všechno stárne, vše potřebuje čas od času opravit. Na stacionáři to je v trochu větším rozsahu. Větší prostor, více nástrah, více potřebných financí, více času. Nakonec jsme na začátku léta 2018 hodili obavy  za hlavu a vrhli se do toho.  Prvním velkým projektem byla chodba. Přes 60m dlouhá chodba potřebovala vzít doslova od podlahy.  Na tu nám přispěl ČEZ a jeho aplikace pomáháme pohybem. Naběhalo a najezdilo se dostatečné množství kilometrů, abychom mohli vyrovnat podlahu a položit nové odolnější lino.

Loňské jaro přišlo na řadu malování. Jelikož je spodní třetina vymalována odolným socialistickým nátěrem, sháněli jsme barvy, které budou držet i na takovém podkladu.  V tom nám pomohla společnost Dulux. Darovali nám omyvatelné barvy na výmalbu vstupů do pokojů. Ale nejen to. Poradili nám, jaké barvy budou nejlépe držet na původním nátěru i na klasické stěně, zohlednili nutnost omyvatelnosti, barvy nám dovezli a vysvětlili postup. Chodba je vymalována již více než 10 měsíců a barvy jsou syté, omyvatelné a výborně drží. Při malbě navíc většinou stačila jedna vrstva. 

Kromě barevných vchodů do pokojů, bylo třeba vymalovat i zbytek chodby. Strop, stěny a také několik pokojů. To jsme mohli uskutečnit díky obchodu Hornbach Plzeň. Ten  věnoval Domovince velké množství jasně bílé malířské barvy a několik pigmentů na tónování pokojů. Díky tomu prokoukla chodba, bílý strop září a kontrastuje s barevnými vchody. Pokoje mají krásnou čistou výmalbu a jasně bílý strop. Přes počáteční obavy, jsme rádi, že jsme do toho nakonec šli. Ještě jednou si naše díky zaslouží jak společnost Dulux tak Hornbach Plzeň, bez kterých bychom projekt realizovali jen velmi obtížně. 

 

 

Fotogalerie

[ngg src=“galleries“ ids=“17″ display=“basic_thumbnail“ thumbnail_crop=“0″]