Máme novou tělocvičnu

Podpora zdraví seniorů se společností E-on

V loňském roce nás oslovila společnost E-on, která si nás vybrala jako organizaci, kterou by rádi podpořili. Zajímali se o to, jak by mohli pomoci zejména se zlepšením zdravotního stavu seniorů a co konkrétně bychom potřebovali. Společně jsme nakonec vymysleli „tělocvičnu.“ Vše nám zkomplikovala situace kolem koronaviru, ale teď je konečně tělocvična dokončená.

[ngg src=“galleries“ ids=“25″ display=“basic_thumbnail“ thumbnail_crop=“0″]

Proč zrovna „fitko“

Pohyb je důležitý celý život a pro stárnoucí tělo absolutně nepostradatelný. Někdy stačí pár dní v posteli a senior už se sotva postaví. Tak rychle dokáží svaly slábnout. Vždy jsme s klienty rehabilitovali, chodili na procházky, protahovali tělo… ale celou místnost věnovanou pohybu, jsme dokončili až teď, a je to jedním slovem skvělé. Vše na cvičení máme na jednom místě a v soukromí.


Fitness jsme „tvořili“ tak aby bylo pro všechny. I pro ty, kteří jsou na vozíčku a jejich pohybové možnosti jsou velmi omezené. Z peněz od společnosti E-on jsme pořídili rehabilitační kolo na ruce i nohy. Senior na něm buď „šlape“ sám anebo v případě nepohyblivosti nohou kolo klientovi se šlapáním pomáhá. Dále máme žebřiny, ke kterým je na cestě ještě lavice. Nechybí ani válce, overbally, velké fitness míče, balanční židle, posilovací gumy, podložky na cvičení, žíněnky…. máme také masážní ježky, bosu nebo posilovací hmotu do ruky.

Zkrátka máme perfektní tělocvičnu se vším, co ke zdravému pohybu seniorů potřebujeme.

[ngg src=“galleries“ ids=“26″ display=“basic_thumbnail“ thumbnail_crop=“0″]

A abychom nezapomněli. Zprovoznili jsme instagram: https://www.instagram.com/domovinka_plzen/