Odvál čas…

Co vše odvál čas? A co jiného naopak přivál?

Největší poklad ze šuplíků našich seniorů jsou právě jejich fotky.  Kromě fotografií dětí a vnoučat najdete na dně i jejich staré fotky – ze svateb, křtin, školní foto se spolužáky a kamarády.

Trochu nás zamrazilo, když jsme si uvědomili, jak ten čas letí.  Většina z nás si neumí představit, že jednou takhle zestárne. Ale podívejte se na svoji fotku z první třídy, ani tehdy jsme nevěřili, že budeme takhle staří. Seniory bereme jako člověka v letech, těžko si uvědomujeme, že i oni byli mladíkem nebo slečnou. Že tančili na bálech, běhali po lese nebo tajně kouřili za školou. Tak trochu nevěříme, že byli vlastně stejní jako my. Dělali stejné lumpárny a stejně si užívali života. Když vidíme jejich milou vrásčitou tvář, těžko se nám věří, že ta mladičká slečna s pentlí ve vlasech sedí před námi. Zamyslete se, jestli si vy dovedete představit vaši babičku jako školačku, nebo dědu jako mladého vojáka? Je to těžké že?

Když jsme tak nevěřícně prohlíželi fotografie některých klientů a s úžasem je srovnávali s jejich současnou podobou, dostali jsme nápad. Ukážeme všem, že starý člověk byl také mladý!

Ne, nebojte, nezbláznili jsme se.

Možná je to jasné, možná na to ale zapomínáme. A tak si to letos hodíme na papír, aby to bylo jasné všem, i těm co nevěří, že jednou, také zestárnou. Ač se to nemusí zdát, je tvorba kalendáře časově náročná činnost. Nejvíce bojujeme se skloubením času fotografky a seniorů. Poslední dny jsme se rozhodovali jestli do toho půjdeme, jestli to zkusíme, i když času je málo. Nakonec jsme se rozhodli, že ano. Tak nám držte palce, ať to dáme. A jestli nás chcete podpořit, můžete tady: https://www.darujme.cz/projekt/1202626 nebo jednoduše ve formuláři v bočním panelu této stránky.